Petr Holec

(Jedno)hubky: Vzpomeň si na koronáč a plať

Restaurační karanténa je konečně za námi, byť některé restaurace už nikdy neotevřou. A jiné otevřou jinde a jinak. Stejně jako koronavirus lidi...
22. 5. 2020 ▪ 2 min. čtení

(Jedno)hubky: Přijde konec gastrofašismu?

Hradčanská restaurace Kuchyň, spadající do úspěšného impéria Ambiente, se stala jednou z prvních a taky nejznámějších obětí koronaviru −...
7. 5. 2020 ▪ 2 min. čtení

(Jedno)hubky: Tučné časy za "koronáče"

Koronavirová karanténa sice zavřela restaurace i vinotéky, "nezavřela" ale náš domácí apetýt. Zaprvé se rychle ukázalo, že home office...
24. 4. 2020 ▪ 2 min. čtení

Jak se dobře najíst z televize

Když restaurace v březnu uzavřel koronavirus, vyřešily to některé aspoň "krizovým" okénkem s jídlem. I tak pandemie všechny gastronomické...
9. 4. 2020 ▪ 2 min. čtení

(Jedno)hubky: Soumrak TV kuchařů

Zdá se, že po "velkém" světě gastronomie se éra TV šéfkuchařů nachýlila také v Česku. Snad jen na Barrandově dál "drží" Jiří Babica s Jaroslavem...
14. 2. 2020 ▪ 2 min. čtení

(Jedno)hubky: U stolu s Finem i Britem

Po delší době jsem zase vkročil do několika kamenných knihkupectví a nestačil se divit. Snad každý, kdo kdy prošel médii, dnes "píše" kuchařky....
24. 1. 2020 ▪ 1 min. čtení

Samoobsluha: V uhlíkových stopách

Nevěřte všem předpovědím, co nového nás v gastronomii určitě čeká v novém roce. V tom minulém nás měly zachvátit robotizované restaurace a bary,...
10. 1. 2020 ▪ 2 min. čtení