Markéta Lidinská

Vážení a milí čtenáři,

při psaní tohoto úvodníku jsem se inspirovala replikou postavy paní Müllerové z Haškova románu Osudy dobrého vojáka Švejka. Místo novoročního...
20. 2. 2013 ▪ 2 min. čtení

Přemýšlejte jinak a vybočte z davu

Vybočit z osvědčených principů a lehce obměněných sezonních nabídek, které v pravidelných cyklech přivedou určitý počet zákazníků, se dá jen...
20. 2. 2013 ▪ 4 min. čtení

Za odkazem Beethovena se vydejte do Teplic

K lázním s nejdelší tradicí v Evropě a České republice patří Lázně Teplice v Čechách. Péče a služby tzv. pod jednou střechou jsou poskytovány ve...
20. 2. 2013 ▪ 2 min. čtení

Hotel Park Holiday oslavil páté výročí

Komplex Park Holiday, který se nachází v Benicích na jihovýchodním okraji Prahy v koutu oslavil začátkem září loňského roku páté výročí svého...
20. 2. 2013 ▪ 2 min. čtení

V kontaktu s hosty jsem neustále

Ředitelka hotelu Clarion Špindlerův Mlýn Radka Řeháková se v hotelovém odvětví pohybuje již od patnácti let, kdy brigádně pracovala jako...
20. 2. 2013 ▪ 6 min. čtení

Prozkoumejte svět kávy

Šálkem kávy můžete hosta navnadit k další návštěvě vašeho hotelového provozu, nebo naopak odradit navždy. Tajemství dobré kávy je kombinací...
20. 2. 2013 ▪ 3 min. čtení

O hosta se musíte opravdu zajímat

Tomáš Souček je v pozici food & beverage manažera pražského hotelu Grand Majestic Plaza denně v kontaktu s hosty, čímž má zaručenou téměř...
20. 2. 2013 ▪ 5 min. čtení

Vybavte provoz kávovary

Každý hotel nabízí jinou lokalitu, originální architektonické řešení nebo specifické služby. Stejně tak se liší nabídka kávovarů, které jsou...
20. 2. 2013 ▪ 4 min. čtení

Vážení a milí čtenáři,

tak je to tu zase. Na adventním věnci plápolají dvě svíčky, firemní večírky jsou v plném proudu a někteří z vás už letos pokřtili sjezdovky....
12. 12. 2012 ▪ 3 min. čtení

Pohled do budoucnosti aneb jaký bude rok 2013?

Říká se, že štěstí přeje připraveným, což v hotelovém odvětví posledních pár let platí několikanásobně. Na některé statistické údaje si budeme...
13. 12. 2012 ▪ 6 min. čtení

Vaši hosté budou on-line

S přicházejícím novým rokem 2013 se hojně diskutuje o trendech téměř jakéhokoliv odvětví, přičemž to hotelové lze rozdělit na několik sekcí....
13. 12. 2012 ▪ 3 min. čtení

Nenabízejte přežité služby

Provozovatelé hotelů se v neustálé honbě a při rostoucí konkurenci v boji o potenciálního zákazníka snaží svůj produkt všemožně odlišit. S...
13. 12. 2012 ▪ 4 min. čtení

Karlovy Vary mají nový Boutique hotel

Nově zrekonstruovaný a letos znovuotevřený boutique hotel Quisisana Palace se nachází jen pár metrů od známé Vřídelní kolonády v Karlových...
12. 12. 2012 ▪ 2 min. čtení

Do povědomí musíte dostat celé město

Absolvent programu MBA na francouzské univerzitě v Remeši a generální ředitel hotelu Kempinski Cathedral Square Vilnius, Noel Attard, se v...
13. 12. 2012 ▪ 7 min. čtení

Hoteloví odborníci na konferencích

Měsíce září a říjen se již tradičně nesou v konferenčním duchu. Těm z vás, kteří neměli možnost zúčastnit se konference, již na konci října...
12. 12. 2012 ▪ 2 min. čtení

Člověk by měl vždy vypadat přirozeně

Posledních pár let se do módy vrací téměř antický ideál krásy, který je podmíněn krásou těla i ducha. Krásu těla umí vylepšit Marta Moidlová,...
13. 12. 2012 ▪ 7 min. čtení

Myslete ekologicky, neprohloupíte

Ekologické myšlení nebylo a není v oblasti pohostinství pouhým módním výstřelkem. Hotelové odvětví se neustále rozrůstá. V očích klientů rostou...
13. 12. 2012 ▪ 3 min. čtení

Naučte se říkat ano a předvídat

Jednou z nejhorších situací, se kterou může být majitel hotelového nebo samostatného gastronomického zařízení konfrontován, je neschopný...
13. 12. 2012 ▪ 3 min. čtení