Radek David

Lososovitý pstruh v kyselé marinádě

"Kyselé rybičky, kdo by je neznal. chuťově zajímavá verze, velice rychlá, je vhodná i na jiné druhy ryb, než je lososovitý pstruh," říká autor...
14. 3. 2014 ▪ 4 min. čtení

Kachní ragú s hřiby a celerovým pyré

"Kachna je v naší kuchyni velmi oblíbené jídlo," říká autor receptu šéfkuchař Petr Fučík. "Já jsem ji připravil trošku nezvyklým způsobem v...
21. 2. 2014 ▪ 4 min. čtení

Jelení hřbet s petrželovou pěnou

"Mám rád jednoduchá a chuťově nekomplikovaná jídla," přiznává šéfkuchař Pavel Mareš, autor receptu na Glazírovaný jelení hřbet s bliny a...
7. 2. 2014 ▪ 3 min. čtení

Sumec na pivu s cizrnou a cibulí

Tradice jsou od toho, aby nás inspirovaly, tvrdí šéfkuchař Jan Punčochář, autor receptu na pečeného sumce na černém pivu. Podle tohoto...
17. 1. 2014 ▪ 3 min. čtení

Grilované kuře s vánoční omáčkou

"Vánoční omáčku, kterou lze podávat teplou i studenou, připravovala moje babička. Já jsem k ní ještě doplnil mé oblíbené brambory pečené v...
20. 12. 2013 ▪ 3 min. čtení

Letní pozdrav od smržů

PEČENÁ HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ, CHŘEST NA MÁSLE, PEČENÉ BRAMBORY A SMRŽOVÁ OMÁČKA Složení pro jednu osobu: 200 g hovězí svíčkové, 4 střední brambory, 2...
10. 6. 2011 ▪ 2 min. čtení

Ryby a plody moře

Za svůj život ochutnáte asi jen deset procent z možných 30 tisíc druhů ryb. Od nejmenších co měří milimetry až po ty co dosahují několik metrů.
11. 7. 2007 ▪ 6 min. čtení